beck.jpg Szentélyünk Főpapnője, az Utolsó Menedékként is ismert Mia Oono ezennel beavatja az Udvarház lakóit Mesarthim Istennő hitvilágába, a Papnők kiválasztásába, s képzésük menetébe, legvégül pedig ismerteti a főbb szertartásokat, melyeket ez a vallás követ.

A Rendház erre szakosodott hittérítő Nővérei gyakorlatilag szolgálati idejük alatt egyfolytában járják a vidékeket, ismerteket és ismeretleneket egyaránt, de legfőképpen az árvaházakat, hogy felfedezzék a Potenciális Jelölteket. Ezeket a gyermekeket, mert Mesarthim szolgálata már ily korai életszakaszban elkezdõdik, óvó figyelemmel kisérik hat éves korukig, mikor is felajánlják a lehetséges Noviciáknak, hogy rendkívüli iskolai képzésben részesítik õket.
Amennyiben a Jelölt is igent mond, s a felvételi vizsga is sikeres, megkezdõdik a tulajdonképpeni oktatás.
Ez kétszer hét terebinthiai esztendőt jelent, amelynek során előbben – a Befogadtatáskor – a Rend Nagyasszonya, ki egyben az Iskola vezetője is, végrehajtja a a jelentkezőn az Első Rituálét, mely egyfajta speciális kötődés választott otthonához s magához Mesarthimhoz.
Mindegyik Rituálé egyben szakrális próba is, melynek során a későbbi Papnõ mind mentálisan, mind fizikálisan egyre-egyre közelebb kerül a megismerhető Istennőhöz.
A legelső hét év végeztével – amikor is a Jelöltek megtanulnak írni, olvasni, zeneszerszámon játszani, táncolni és persze megismerkednek Mesarthim Rendjének történetével és az alapvető szertartások levezetésének rendjével – a Rend Nagyasszonya döntésének alapján elvégeztetik a Második Rituálé.
Ez már egy magasabb szintű, mélyebb koncentrációt igénylő szertartás, melynek során nem csak a novicia teste, de lelke és hűsége is próbatételre kerül, amelyen jelen vannak a már Beavatott Papnők is, hogy erejükkel növekedjék az Istennői Koncentráció.
Ha a Rituálé sikertelenül zárul, akkor a növendéknek két órán belül kötelező elhagynia a Rendház és a Szentély területét, minden személyes holmijával egyetemben, tanulmányait nem folytathatja, s a Rend Nagykönyvéből is kizárattatik.
Ha azonban megfelel a nem mindennapian szigorú követelmény-rendszernek, akkor kezdetét veszi a tulajdonképpeni papnő képzés. Itt ismerkedik meg a novicia az Istennő különféle tiszteletadásaival, azok hivatalos rendjével, melynek minden mozzanatát tökéletesen begyakorolja.
Ezután, a második hét év elteltekor zárul a képzés a Harmadik Rituáléval, mely a Végső Felszentelés is egyben, amikor a novicia Papnő lesz – rajta kívül senki más nem is vesz részt a szertartáson – és találkozván az Égbolt legfényesebb csillagát uraló Mesarthim Istennővel, befogadtatik.

Jelentősebb Rituáléink:

Mesarthistmas – az Istennő születésnapja

Az esztendő utolsó hónapjának Khishlevnek a közepében tartatik meg.

Ennek alkalmából hét napon keresztül zajlik az ünnep a Szentélyben, melynek minden reggelén, mikor a Nap narancssárga korongja felbukkan az Égbolton, s elhomályosítja Mesarthim csillagának ragyogó fényességét, a Fõpapnő a rituálé szavainak felmondásával egy gyertyát gyújt meg az Istennő Szent Tüzével, mely ezen alkalomból a Szentély külső területén tartatik, hogy mind, ki fázik, megmelegedhessék, s ugyanitt, hogy ezeken a nagyszerű napokon senki rászoruló semmi szükségben ne szenvedtessék általában a szegényeknek étel, ital és ruhanemű osztatik. Mikor már megtelik a hétkarú gyertyatartó, akkor a szertartás lezárattatik, s Mesarthim Szent Tüze a Szentély biztonságos területére visszavitetik.

Ahet-testvérré fogadás

Ez a szertartás bármikor elvégezhető, két ember közötti eltéphetetlen köteléket szimbolizál. A testvérré válni akaró felek a hagyományos hófehér, lenből szőtt inget felöltve megjelennek Mesarthim Istennő Beavatottjának színe előtt – azaz egy olyan papnő szükségeltetik a levezetéshez, aki már a Második Rituálén átesett – és egy a Beavatott által a szertartás kötelező erejű szavaival megáldott tőrrel szimbolikus Élet Keresztet karcolnak jobb kezükkel a szívük fölé, olyan módon hogy vérük kicseppenjen. Szorosan egymáshoz érintik a sebhelyet, hogy vérük összekeveredhessék. Ezután felmondják a szertartás szavait, – ” Én, …. Mesarthimnak az Égbolt legfényesebb csillagának színe előtt elfogadlak téged ahet-testvéremül …., véled tartok jóban s rosszban, segítségedre leszek amennyire az erőmtől, lehetőségeimtől, s képességeimtől tellik, s ha a Felsőbbrendű Akarat bármikor is messzire vezetne tőled, eme kötelék által akkor is összetartozunk, életünk hosszáig. ” – melyek megerősítik a közöttük lévõ spirituális kapcsolatot, és ezáltal – a jelenlévő Beavatott segítségével – ők az Istennő színe előtt testvérekké lesznek, Ennek szimbóluma az Élet Kereszt, mi – mivel Áldott a penge, mivel karcoltatik – örök emlékeztetőjéül marad a szertartás emlékére.

Kristálytál-rituálé

Ethanim, Nishan és Ahdar havában szokásos szertartás, melyen a jelenlévők az Istennő beavatottja közreműködésével közelebb kerülhetnek Mesarthimhoz.
A kristálytálak a legtisztább összemorzsolt ötbányai hegyikristályból készülnek, melyet magas hőfokra hevítenek az Istennő Fehér Tüzében a Beavatott mesterek.
A kristály a Tiszta Fehér Fény rezgését hordozza magában , és a csillagok energiáját hozza el nekünk. Testünk kristályos szerkezetű, ezért a kristálytálak éteri hangja mélyen hat a szervezetünkre és persze gondolatainkra is.
A hangok harmonizálnak, tisztítanak és feltöltenek, megváltoztatják tudatosságunkat és rezgésszintünket. Megérintenek bennünk mélyre eltemetett dolgokat és hatásukra a régi sebek, fájdalmak gyógyulni kezdenek.
A kristálytál rituálé mindenki számára mást nyújt. Vannak olyanok, akiket a hangok megnyugtatnak és csodálatos mély békét éreznek általuk kívül és belül. Mások elveszítik időérzékelésüket, kilépnek térbõl és idõbõl és átélik az teljes egység és szeretet érzését. Lesznek olyanok akik a hangok vezetésével rálátnak életük eddig meg nem értett történéseire, és felébredhetnek olyan mély érzések is, melyekrõl nem is tudtunk talán, hogy bennünk vannak. Vagy egyszerûen együtt tágulhatunk a hangok hullámzásával és összetalálkozhatunk a bennünk élõ örök létezõvel.
A kristálytál rituálékon utazásokra indulunk, belső utazásokra saját testünkben és lelkünkben. Az utazások vezetőjéül pedig az Istennői Minőséget, az ősi archetípust hívjuk meg. Ez az istennői archetípus mélyen bennünk él, ősi emlékként abból a korból, amikor eleink a teremtés forrását a Kozmikus AnyaIstennőnek is nevezett Mesarthimban tisztelték. Az Istennő tisztelete több ezer évig volt az őseink életének meghatározója egy olyan világban, ami nem ismerte az erőszakot.
Ezért az Istennő tudattalanunkból előlépő aspektusai és a tálak tiszta hangja segítenek nekünk egyre több időt tölteni a szívünk terében.